Onze klanten waarderen ons met een 4.7
sterren

Hemmes vloeren

Houten vloer schuren

Een houten vloer schuren, waar te beginnen? Gaat u dit zelf doen of vraagt u een professional om dit te verzorgen? Welke materialen komen hierbij kijken en hoe gaat dit precies in zijn werk? Allerlei vragen waar u mee kunt zitten als uw vloer toe is aan een grondige opknapbeurt. Hemmes Vloeren vertelt u alles dat u moet weten over het schuren van houten vloeren.

Winteraanbieding

Schuurgang winteraanbieding

Als u uw houten vloer wilt laten schuren, komt deze actie goed uit! Onze winteraanbieding omvat de volgende actie: 

€5,- per schuurgang per M2.

Een houten vloer schuren geeft niet altijd in 1 schuurgang het nodige resultaat. In sommige gevallen zijn er 3 tot 4 schuurgangen nodig. Benieuwd hoe dit uitpakt voor uw vloer? Neem contact met ons op. Benieuwd wat een schuurgang precies is? Wij beschrijven het in een blog. 

Vloeren schuren

Kunt u elke houten vloer schuren?

De vraag die we vaak ontvangen is of laminaat geschuurd kan worden. Laminaat bestaat echter niet uit hout maar samengeperste houtvezels die zijn afgewerkt met een houtprint. De bovenste beschermlaag van laminaat zal weggeschuurd worden en deze is niet meer te herstellen.

Houten vloeren als massief parket, lamelparket of vloeren van grenen of vuren hebben een eigen aanpak nodig. Bij zachthout, zoals grenen of vuren, kan een schuurmachine schade aanbrengen aan het hout. Werk daarom gelijkmatig en voorzichtig.

Het schuren van lamelparket brengt een risico met zich mee. Lamelparket heeft namelijk een toplaag van ongeveer 6 millimeter dik. Na een paar keer schuren kan deze beschermlaag helemaal weggeschuurd zijn. Lamelparket kan dus wel geschuurd worden, maar niet te vaak!

Let bij het schuren van een parketvloer op dat u een speciale parketschuurmachine gebruikt. Hemmes Vloeren heeft altijd de juiste apparatuur in huis om uw vloer professioneel te verzorgen.

Vloeren schuren

Vloeren die wij schuren

Quote

“Een houten vloer kan met goed onderhoud een leven lang mee. Gebruik wel altijd de juiste materialen.”

Vloeren schuren

Soorten schuurmachine

Als we het hebben over het juiste apparatuur praten we over de schuurmachines. In principe werkt elke schuurmachine goed voor het schuren van houten vloeren. Hemmes Vloeren gebruikt professionele apparatuur en een schuurmachine die staand te bedienen is. Dit is een grote variant op de excentrische schuurmachine.

Excentrische schuurmachine

Als we het hebben over het juiste apparatuur praten we over de schuurmachines. In principe werkt elke schuurmachine goed voor het schuren van houten vloeren. Hemmes Vloeren gebruikt professionele apparatuur en een schuurmachine die staand te bedienen is. Dit is een grote variant op de excentrische schuurmachine.

Vlakschuurmachine

Het zit hem al in de naam, een vlakke schuurmachine. De naam heeft het apparaat te danken aan een kleine schuurzaal en het gewicht. De schuurzool is vlak en loopt uit in een punt. Een voordeel hieraan is dat u gemakkelijk de hoeken bereikt tijdens het schuren. Het schuren van grotere oppervlakten duurt langer met een vlakschuurmachine vanwege zijn omvang.

Bandschuurmachine

Een bandschuurmachine heeft een grote rechthoekige schuurzool en werkt snel en effectief. Hierdoor is het risico op beschadiging aan de vloer groter dan bij een excentrische schuurmachine. Gebruikt u deze bandschuurmachine? Schuur dan altijd met de houtnerf mee en druk niet op het apparaat. Hoekjes zijn lastig te bereiken met de bandschuurmachine en moeten dus met de hand of een vlakschuurmachine gedaan worden.

Vloeren schuren

Voorbereiden op het schuren

Voordat u kunt starten met het schuren van de vloer, haalt u de ruimte helemaal leeg. Zo hoeft u niets te verschuiven en kunt u (of de professionals van Hemmes Vloeren) aan één stuk doorwerken. Wij adviseren om een vloer altijd door een specialist te laten schuren. Voor het beste resultaat is namelijk vakkundigheid en de juiste apparatuur van belang. Onze specialisten schuren ook nog eens stofvrij.

Houten vloer schuren

Een houten vloer kan tientallen jaren meegaan. Toch is een houten vloer eens in de paar jaar toe aan een schuurbeurt. Zie het als een soort APK keuring voor uw vloer. Daarnaast is een nieuwe vloer in veel gevallen duurder. Schuren (en lakken) zorgt voor een gloednieuwe uitstraling van uw vloer.
Het schuren van een houten vloer neemt krassen en oneffenheden weg van uw houten vloer. In veel gevallen is het werk binnen een dag klaar.
De professionals van Hemmes Vloeren schuren uw houten vloer met eigen apparatuur. De vloer wordt in de meeste gevallen twee maal geschuurd. De eerste ronde wordt er gebruik gemaakt van een grove korrel op het schuurpapier (korrel 40) om de lakresten en al het vuil te verwijderen van de houten vloer. De tweede ronde wordt geschuurd met een fijner schuurpapier (korrel 60 tot 100). De vloer wordt hierdoor glad. Onze specialisten schuren stofvrij.

Wat zeggen onze klanten?

Reviews

Susanna

"Oud huis gekocht met mooie oude visgraat parket. Was wel aan opknap beurt toe. Hemmes parket ingeschakeld en vloer is als nieuw. Goede keus gemaakt en raad ik iedereen aan. Dolgelukkig mee!"

Vloeren schuren

Een geschuurde vloer afwerken

Als een houten vloer geschuurd is, dient deze netjes afgewerkt te worden. Met de juiste afwerking blijft een vloer nog langer zijn uitstraling behouden. De specialisten van Hemmes Vloeren polijsten de vloer om deze nog gladder te krijgen. De nerven worden zo afgesloten en de vloer is egaal. Wanneer de vloer gepolijst is werken wij de vloer af met een olie, lak of hardwax olie. Wij gebruiken producten van Woca. Elke soort afwerking heeft zo zijn voordelen.

Voordelen olie afwerking

• Goedkoper dan lak
• Natuurlijke uitstraling
• Oneffenheden zijn makkelijk bij te werken

Voordelen lak afwerking

• Een glanzende en mat uitstraling mogelijk
• Weinig onderhoud
• Levensduur van max 14 jaar

Voordelen hardwax olie

• Beschermt tegen vocht
• Verkrijgbaar in alle kleuren
• Mat, zijdemat en glans look mogelijk

Vloeren schuren

Wat kost het om een houten vloer te laten schuren en lakken?

Deze vraag komt vaak bij ons langs. Wat kost het per vierkante meter om een houten vloer te laten schuren? Dat is geheel afhankelijk van verschillende factoren en het is dus niet mogelijk om hier vooraf een duidelijk antwoord op te geven. Geef uw wensen door aan onze specialisten en zij helpen u verder.

Vloeren schuren

Houten vloer laten schuren in Eindhoven

Hemmes Vloeren is gevestigd in Eindhoven op de Boschdijk 424. Onze specialisten zijn dus altijd dichtbij. Heeft u vragen met betrekking tot uw vloer in en rondom Eindhoven? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij helpen u met vloeren schuren en renoveren in heel Eindhoven. 

Laat uw vloer schuren in:

Vloeren schuren

Houten vloer laten schuren in Helmond

Helmond ligt op een steenworp afstand van onze vestiging in Eindhoven. Wilt u uw vloer laten schuren in Helmond door de professionals van Hemmes Vloeren? Wij komen graag bij u langs of komt u gerust langs in onze showroom. Wij zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Vloeren schuren

Woont u buiten Eindhoven of Helmond?

Ook als u buiten Eindhoven of Helmond woont komen onze experts graag bij u langs om uw vloer te voorzien van een grondige onderhoudsbeurt. Voor vragen over mogelijkheden en kosten kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bel: 040 – 244 94 46 Of mail: info@hemmesvloeren.nl

Ons bedrijf is CBW-erkend. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als u iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie. Zie voor de exacte inhoud, voorwaarden en beperkingen de CBW-erkend-voorwaarden.

Via het CBW zijn wij automatisch aangesloten bij de geschillencommissie Wonen.

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.