vloeren

Laminaatvloer

De laminaatvloer heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Een laminaatvloer is ontzettend populair in Nederland vanwege de vele voordelen. Maar waar bestaat een laminaat vloer uit, wat zijn de voordelen en wat kost een laminaatvloer? We leggen het aan u uit.

vloeren

Wat is een laminaatvloer?

In 1977 werd de laminaat voor het eerst geïntroduceerd. Sindsdien is de vloer sterk doorontwikkeld en is het één van de populairste vloeren van Nederland. Laminaat bestaat meestal uit 3 of 4 lagen.

vloeren

Opbouw laminaatvloer

Beschermlaag

Deze bovenste laag is een transparante papierlaag die is bewerkt met melaminehars. Deze hars wordt zeer hard en zorgt er onder andere voor dat de vloer waterbestendig is.

Decorlaag

Het oog wil natuurlijk ook wat. De decorlaag is een fotoprint. De fotoprint is zeer realistisch waardoor het echte houtpatroon zichtbaar is.

Een basis onderlaag

Een sterke vloer begint bij een goede basis. Deze HDF laag wordt onder hoge druk geperst en zorgt voor de stabiliteit van de vloer.

De onderlaag

De onderlaag heeft veel weg van de beschermlaag. Ook deze laag is namelijk bewerkt met melaninehars. Zo zullen de bovenste en onderste laag bewegingen en kromtrekkingen compenseren zodat de vloer goed en stabiel blijft liggen.

vloeren

Voordelen

 • Variatie
  De decorlaag met fotoprint zorgt ervoor dat elke houtstructuur nagebootst kan worden. Hierdoor bestaat er veel variatie. Niet alleen met houtmotieven maar bijvoorbeeld ook met kleuren.

 • Onderhoud en hygiëne
  Een laminaatvloer is de ideale vloer als u niet dagelijks de vloer wilt onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een licht vochtige doek is al voldoende. Laminaat is ook een goede keuze voor mensen die een stofallergie hebben. Stof is namelijk gemakkelijk te verwijderen in vergelijking met tapijt.

 • Prijs
  De laminaatvloer is beschikbaar in veel verschillende varianten. Hierdoor bestaan er ook veel prijsverschillen. Bij Hemmes vloeren leveren we een laminaatvloer vanaf €11,95 per m2.

  Goede laminaatvloeren gaan zo’n 25 jaar mee. In de tussentijd hoeft u, in tegenstelling tot houten vloeren, de vloer niet te behandelen.

 • Kleurvast en waterbestendig
  Veel zon kan schade toebrengen aan de vloer. De vloer zal dan naar verloop van tijd gaan verkleuren. Laminaat is daar niet gevoelig voor en zal altijd zijn kleur behouden. Bovendien is de vloer door zijn verschillende lagen goed bestand tegen vocht. Er bestaan zelf laminaatvloeren die speciaal gemaakt zijn voor vochtige plekken.

 • Gemakkelijk te plaatsen
  Veel houten vloeren kunnen alleen gelegd worden door de professionals. Met laminaat heeft u dat probleem niet. De vloer kan gemakkelijk zelf geplaatst worden door middel van het bekende kliksysteem.

vloeren

Passende vloer voor iedereen

Hemmes Vloeren verkoopt diverse soorten vloeren en heeft voor elke smaak, ruimte en portemonnee een passende vloer.

Voor onze vloeren gebruiken wij alleen de beste materialen. Om hier zeker van te zijn bezoeken wij regelmatig zelf de diversen zagerijen om het hout ter plaatse te controleren.

Om de beste keuze te kunnen maken nodigen wij u uit voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom. U kunt dan rekenen op een persoonlijk advies dat is aangepast aan uw situatie.

Wij garanderen u de goedkoopste prijs / kwaliteit verhouding. Kom zeker bij ons informeren want wij hebben voor elk budget een vloer.

Ons bedrijf is aangesloten bij de Vereniging Parketvloeren Leveranciers. Het ledenbestand van de VPL omvat uitsluitend vakmensen die zich bezig houden met het leveren en leggen van parket.

Via de VPL zijn alle leden automatisch aangesloten bij de geschillencommissie. Voor een optimale vloer koopt u bij een VPL leverancier.

De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.

Naar contact