Onze klanten waarderen ons met een 4.7
sterren

Uw vloer onderhouden

Mogelijkheden voor een stralende vloer

Onderhoud

Voor al het onderhoud aan uw houten vloer bent u bij ons aan het juiste adres. Hemmes Vloeren kan uw bestaande vloer repareren, renoveren, schuren en behandelen. Of u nu een prachtige eikenhouten vloer, beukenhouten vloer of bijvoorbeeld bamboe houtenvloer heeft, wij zorgen er voor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet, ongeacht de huidige conditie van uw vloer.  

Is uw houten vloer nog niet aan toe aan een schuurbeurt? Of twijfelt u hier over? Laat ons dan bij u langskomen zodat wij uw vloer een dieptereiniging kunnen geven. Deze behandeling levert namelijk geweldige resultaten! Wij reinigen uw parketvloer al vanaf €10,- per vierkante meter!

visgraat vloer schuren
Houten vloer schuren

houten VLOER SCHUREN

Is uw houten vloer of parketvloer toe aan een onderhoudsbeurt of zelfs een reparatie? Uw houten vloer opschuren en opnieuw lakken is een stuk interessanter dan een het aanleggen van een compleet nieuwe vloer en het is daarnaast ook nog eens financieel een stuk aantrekkelijker. 

Een houten vloer is een tijdloze en duurzame vloer die met goed onderhoud een leven lang mee kan gaan. Een nieuwe vloer is dus in de meeste gevallen niet nodig bij een beschadiging, maar een houten vloer heeft soms een opknapbeurt nodig. Door de vloer te schuren en te onderhouden is deze na een korte tijd weer zo goed als nieuw! Wij zetten de voordelen van het laten schuren of behandelen van uw houten vloer graag voor u op een rijtje:

  • Het renoveren of schuren van een houten vloer is in bijna alle gevallen een stuk goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe vloer.
  • Een goed onderhouden houten vloer geeft een positieve uitstraling aan het interieur.
  • Met goed onderhoud kan uw houten vloer tientallen jaren meegaan. Door te schuren is uw vloer weer zo goed als nieuw en kan hij weer jaren mee.
  • Zeer snel resultaat in tegenstelling tot het plaatsen van een nieuwe vloer.
 

Resultaat binnen een dag!

Een houten vloer schuren is in de meeste gevallen binnen een dag klaar, in tegenstelling tot het laten leggen van een nieuwe vloer wat vaak meerde dagen in beslag neemt. Nog een extra reden dus om uw houten vloer te laten schuren in plaats van een nieuwe vloer te laten leggen! 

Uw vloer schuren

Laat uw houten vloer schuren door een specialist, dat is het advies dat wij een ieder meegeven. Voor het beste resultaat is vakkundigheid en de juiste apparatuur van groot belang. Hemmes Vloeren heeft zowel de expertise als de juiste apparatuur in huis. Zo zorgen wij ervoor dat uw vloer snel, vakkundig en stofvrij geschuurd wordt en u nog jaren van uw vloer kunt genieten.

Houten vloer lakken of oliën

Houten vloeren worden geschuurd om de krassen en oneffenheden in de vloer weg te werken. De oude lak van de vloer wordt weggeschuurd met een schuurmachine en alle olie of lakrestanten worden op deze manier verwijderd. Vervolgens wordt de vloer gepolijst om de vloer gladder te krijgen. Zo sluiten we de nerven af en wordt de vloer egaal gemaakt waarna deze klaar is om af te werken met een olie, lak of hardwax olie. We brengen de lak en/of olie aan om de houten vloer te beschermen tegen slijtage, krassen en vlekken. Daarnaast zorgt de afwerking voor een uitstraling die aansluit op wensen.

Elke soort afwerking heeft zo zijn eigen voordelen. Voor een natuurlijke look adviseren wij de olie van Woca als afwerking. Indien u liever kiest voor een vloer die weinig onderhoud vergt, dan adviseren wij u om lak te gebruiken als afwerking van uw vloer.

Wij zijn gevestigd in Eindhoven. Wilt u uw houten vloer in Eindhoven laten renoveren? Neem contact met ons op.  Voor een passend advies voor uw situatie kunt u ons altijd bellen of mailen.

Voor

NA

Voor

Na

Voor

Na

Mogelijkheden voor een stralende vloer

Wat kunt u zelf doen?

Natuurlijk zijn er ook onderhoudsmogelijkheden die u zelf kunt doen om een vloer stralend te houden. Zand en stof werkt als schuurpapier op een houten vloer. Tenzij u voor een verouderde vloer wilt gaan, adviseren wij om de vloer goed te onderhouden. Dit doet u door minimaal eens per week te stofzuigen en te dweilen. 

Per soort vloer zijn er verschillende tips om een vloer mooi te houden. De ene vloer heeft namelijk minder onderhoud nodig dan de andere. Laminaat hoeft u bijvoorbeeld alleen te dweilen, let er dan wel op dat de dweil niet te nat is. Het vocht kan in de vloer trekken. Mocht dit het geval zijn kan de vloer krom trekken en zal deze gerenoveerd moeten worden. 

Waar moet u op letten?

  • Let op de producten die u gebruikt bij het dweilen. Vermijd bijtende schoonmaakmiddelen.
  • Maak de vloer regelmatig schoon, het liefst wekelijks.
  • Groene zeep of andere producten kunnen strepen veroorzaken.
  • Beschadig de beschermlaag van de vloer niet.

Voor parket geldt regelmatig stofzuigen en dweilen. Ook bij parket is het belangrijk de doek niet te nat te laten. Ook zijn er speciale parketreiniging producten. Andere producten kunnen namelijk schade brengen aan uw vloer.

Zo’n speciaal reiniging product is er ook voor PVC vloeren. Om schade te voorkomen adviseren wij deze producten. Denk hierbij een scheutje schoonmaakazijn in combinatie met warm (niet kokend) water.  

Wilt u toch dat een professional uw vloer onderhoud omdat er schade is ontstaan aan uw vloer? Neem contact met ons op. 

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.