Onze klanten waarderen ons met een 4.7
sterren

De opkomst van biophilic design in vloeren

biophilic design

Natuurlijke elementen en materialen worden steeds vaker toegepast in het interieurontwerp van woningen en kantoren. Deze trend staat bekend als biophilic design, een ontwerpfilosofie die streeft naar het creëren van een gezonde en aangename omgeving door het toevoegen van de natuur in de omgeving.

Een belangrijk aspect van biophilic design is het gebruik van natuurlijke materialen in vloeren, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Biophilic materiaal in vloeren

Bij biophilic design in vloeren draait alles om het gebruik van natuurlijke materialen en texturen. Dit kan variëren van houten vloeren, bamboevloeren, tot tegels en stenen vloeren met organische patronen. Ook vloeren met een betonlook en met natuurlijke elementen zoals grind, zand en houtsnippers zijn populair bij deze trend.

Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen, zoals gerecycled hout of biologisch afbreekbare materialen, om zo een nog grotere impact op het milieu te hebben. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen in vloeren wordt de verbinding tussen de binnen- en buitenruimte versterkt en ontstaat er een rustgevende en gezonde leefomgeving.

Kantoorruimtes staan vol met biophilic design

Biophilic design wordt niet alleen steeds populairder in woningen, maar ook in commerciële ruimtes zoals kantoren, restaurants en winkels. Dit komt omdat biophilic design een positieve invloed kan hebben op de gemoedstoestand van werknemers en klanten.

In een kantooromgeving kan bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in vloeren zorgen voor een rustgevende werkomgeving, wat bijdraagt aan een verhoogde productiviteit en welzijn van werknemers.

In een winkelomgeving kan biophilic design in vloeren helpen bij het creëren van een aantrekkelijke en uitnodigende sfeer voor klanten, waardoor zij langer blijven en meer geneigd zijn om te kopen.

Het integreren van biophilic design in commerciële ruimtes is dan ook een slimme manier om een positieve indruk achter te laten op klanten en werknemers, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

Breng duurzaamheid in huis

Biophilic design in vloeren gaat verder dan alleen esthetische overwegingen. Het gebruik van natuurlijke materialen en duurzame productiemethoden kan namelijk ook bijdragen aan een duurzaam interieur.

Zo zijn bijvoorbeeld houten vloeren afkomstig van duurzaam beheerde bossen, wat zorgt voor een verantwoorde omgang met het milieu en de biodiversiteit van bossen behoudt. 

Daarnaast kunnen gerecyclede materialen zoals houtsnippers en betonresten worden gebruikt om duurzame en milieuvriendelijke vloeren te creëren. Door te kiezen voor biophilic design in vloeren, draagt men bij aan een duurzame levensstijl en een beter milieu, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van het interieur.

Duurzame vloeren bij Hemmes

Bij Hemmes Vloeren begrijpen we de toenemende vraag naar duurzame en biophilic design vloeren. Daarom bieden wij een breed assortiment aan van natuurlijke en duurzame vloermaterialen zoals hout en bamboe.

Onze houten vloeren zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen en worden geproduceerd met respect voor het milieu en de biodiversiteit van bossen. Bij Hemmes Vloeren streven we naar een duurzaam aanbod van vloermaterialen, zonder in te leveren op kwaliteit en design. Met onze biophilic design vloeren dragen we bij aan een duurzamere wereld, waarin mens en natuur samen kunnen floreren.

Geniet tijdelijk van onze winteraanbieding!

Nog niet toe aan een nieuwe vloer maar wel op zoek naar een renovatie? Uw vloer laten schuren is dan de oplossing! Hemmes vloeren heeft de beste techniek en machines om uw vloer te schuren. Maak tijdelijk gebruik van onze winteraanbieding. Wij schuren voor €5,- per schuurgang per M2!

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.