Onze klanten waarderen ons met een 4.7
sterren

Hemmes vloeren

Traditioneel parket

Traditioneel parket, wat is dat eigenlijk? Traditioneel gelegd parket wordt ook wel tapis of bourgogne parket genoemd. Maar wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze vloeren?

vloeren

Wat is traditioneel parket?

Zoals de naam al doet vermoeden is traditioneel parket een houten vloer die op traditionele of ambachtelijke wijze is gelegd. Het parket wordt gelijmd en gespijkerd op een vezelplaat of mozaïek ondervloer, welke weer op de bestaande houten of betonnen vloer wordt bevestigd. De vloer kan in veel patronen gelegd worden en is in nagenoeg in alle houtsoorten verkrijgbaar. Doordat de vloer gemaakt is van hout krijgt het parket naarmate de jaren vorderen meer karakter.

vloeren

Tapis en Bourgogne parket

Tapis en bourgogne parket vallen onder traditioneel parket en lijken in veel opzichten op elkaar. Het enige verschil zit hem in de dikte en maximale breedte van beide vloeren. Tapis parket is meestal smaller dan bourgogne. Bij een tapis parket zijn de stroken meestal 7 of 9 cm breed en 6 of 10 mm dik. Bourgogne parket is meestal vanaf 9 tot 22 cm breed en 9 mm dik.

vloeren

Afwerking

In beiden gevallen worden de houten massieve delen gelijmd en vernageld met hele kleine spijkertjes op de vezelplaat of mozaïek ondervloer. Door op deze manier de vloer te leggen is er geen mes en een groef verbinding. Hierdoor kunnen er patronen worden gelegd zoals het bekende visgraatmotief, Versaille, Hongaarse punt of een blokpaneel. Ook kan mooier werk gemaakt worden omdat het bijvoorbeeld in een deurkozijn of tegen een schuifpui mooi pas gelegd kan worden.

De tapis of bourgogne parketvloer wordt pas na het lijmen en vernagelen geschuurd. De spijkergaatjes worden gestopt en uiteindelijk afgewerkt met lak of olie. Hierdoor heeft u dus echt een maatwerk vloer, waarin alle keuzes mogelijk zijn.

vloeren

Voordelen

vloeren

Nadelen

vloeren

Passende vloer voor iedereen

Hemmes Vloeren verkoopt diverse soorten vloeren en heeft voor elke smaak, ruimte en portemonnee een passende vloer.

Voor onze vloeren gebruiken wij alleen de beste materialen. Om hier zeker van te zijn bezoeken wij regelmatig zelf de diversen zagerijen om het hout ter plaatse te controleren.

Om de beste keuze te kunnen maken nodigen wij u uit voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom. U kunt dan rekenen op een persoonlijk advies dat is aangepast aan uw situatie.

Wij garanderen u de goedkoopste prijs / kwaliteit verhouding. Kom zeker bij ons informeren want wij hebben voor elk budget een vloer.

Ons bedrijf is aangesloten bij de Vereniging Parketvloeren Leveranciers. Het ledenbestand van de VPL omvat uitsluitend vakmensen die zich bezig houden met het leveren en leggen van parket.

Via de VPL zijn alle leden automatisch aangesloten bij de geschillencommissie. Voor een optimale vloer koopt u bij een VPL leverancier.

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.