vloeren

Oude en verouderde vloeren

Een oude en verouderde vloer lijken veel op elkaar maar zijn toch erg verschillend.
De verouderde vloer heeft een ‘oude’ look maar is eigenlijk nieuw. U koopt als ware een nieuwe vloer die wordt bewerkt waardoor deze oud lijkt. Echte houten vloeren zijn soms wel honderd jaar oud waardoor de structuur en nerf goed zichtbaar zijn.

vloeren

Oude vloeren

Meestal zijn deze vloeren al tientallen jaren oud. Vaak zijn deze afkomstig uit oude pakhuizen, kloosters, kerken of zelfs kastelen. Deze vloeren hebben een uniek uiterlijk en voegen veel sfeer toe aan het interieur. Voordeel van deze vloeren is dat ze in verschillende patronen gelegd kunnen worden. Zo zijn het visgraatpatroon en Hongaarse punt patroon erg populaire legpatronen.

Verouderde vloeren

Verouderde vloeren en oude vloeren hebben veel met elkaar gemeen. Ze hebben beide een ‘oude’ look, maar er is een groot verschil. In tegenstelling tot oude vloeren zijn verouderde vloeren niet echt oud. U koopt als het ware een nieuwe vloer die extra behandeld wordt waardoor er kleine krasjes en slijtageplekken ontstaan en het lijkt alsof er jaren op de vloeren geleefd is.

vloeren

Hoe worden verouderde vloeren gemaakt?

De vloerdelen worden als het ware getrommeld met glas en steentjes. Hierdoor ontstaan er kleine putjes en scheurtjes en krijgt de vloer een doorleeft uiterlijk.

vloeren

Voordelen verouderde vloeren

 • Beschadigingen
  Op een nieuwe vloer bent u extra voorzichtig. U wilt natuurlijk schade voorkomen. Bij deze vloeren heeft u daar gelukkig geen last van. De vloer heeft immers al kleine beschadigingen waardoor nieuwe beschadigingen niet opvallen
  Op een nieuwe vloer bent u extra voorzichtig. U wilt natuurlijk schade voorkomen. Bij deze vloeren heeft u daar gelukkig geen last van. De vloer heeft immers al kleine beschadigingen waardoor nieuwe beschadigingen niet opvallen

 • Andere kleur
  Wanneer u na een aantal jaar toch een andere kleur wilt geven aan de vloer, behoort dat tot de mogelijkheden. Wij schuren de vloer waardoor de beschadigingen en de huidige kleur verdwijnen. Vervolgens zetten we de vloer opnieuw in de lak. Tot slot gaan we de vloer opnieuw trommelen zodat de verouderde uitstraling weer aanwezig is.

 • Vloerverwarming
  We weten steeds meer over de mogelijkheden van vloerverwarming en houten vloeren.
  Vroeger dachten we dat het een onmogelijke combinatie was. Tegenwoordig weten we wel beter. Afhankelijk van de legwijze kan een houten vloer op een vloerverwarmingsinstallatie gelegd worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

De koffie staat klaar…

Kom langs in onze showroom!

In onze showroom in Eindhoven hebben we een breed assortiment ‘oude’ en ‘verouderde’ vloeren. Kom langs om de vloeren van dichtbij te bekijken of neem contact met ons op.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.

Naar contact