Onze klanten waarderen ons met een 4.7
sterren

Houten vloer onderhouden Eindhoven

onderhoud producten

Om een houten vloer mooi te houden, heeft het regelmatig een opknapbeurt nodig. Zo zorgt u ervoor dat uw vloer langer mooi blijft en dat krasjes en putjes weer netjes worden weggewerkt. Voor de afwerking van uw vloer heeft u 3 keuzes. Maar welke optie past nu bij het best bij u? Hemmes vloeren Eindhoven helpt u graag bij uw keuze!

Proces opknapbeurt

Het onderhoud van uw houten vloer kent 3 fases.

  1. Het schuren van de vloer om de oude laklaag en beschadigingen te verwijderen.
  2. Het polijsten van de vloer voor het egaal en glad maken.
  3. De afwerking met olie, hardwaxolie of lak voor het uiterlijk en de bescherming van de vloer.

Afwerking met olie, hardwaxolie of lak

De vloer kunt u afwerken met olie, hardwaxolie of lak. Maar welke optie past het best bij uw vloer en wat is het verschil?

Olie

Olie verzadigt het hout, daardoor beschermt de olie het hout goed tegen vuil en vlekken. Olie is beschikbaar in veel verschillende kleuren en geeft een natuurlijke, matte uitstraling en wordt met de jaren mooier. Olie is plaatselijk bij te werken. Bij een kleine beschadiging is het dan niet nodig om uw hele vloer te schuren.

Hardwaxolie

Ook hardwaxolie zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar en doormiddel van lagen kunt u de dichtheid van de kleur bepalen. Met hardwaxolie beschermt u de vloer tegen water en vuil. Ook met hardwaxolie kan de vloer plaatselijk bijgewerkt worden.

Lak

Lak wordt in meerdere lagen aangebracht. Een gelakte vloer is makkelijk schoon te maken, omdat lak op de vloer ligt en niet in de vloer trekt. Het zorgt dus voor een beschermlaag op de vloer. Lak geeft een glanzende uitstraling, maar is ook in een matte versie verkrijgbaar. Voor mensen met een huisdier is lak een goed optie, omdat in een gelakte vloer minder snel vuil en water trekt. Ook heeft een gelakte vloer minder vaak een onderhoudsbeurt nodig dan een geoliede vloer.

Hemmes vloeren Eindhoven

Is uw houten vloer toe aan een opknapbeurt? Voor uw vloer gebruiken wij alleen de beste materialen. Wij adviseren en helpen u graag bij het onderhoud van uw vloer! Neem contact met ons op.

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.