Onze klanten waarderen ons met een 4.7
sterren

Parket schuren en lakken

Houten vloeren schuren eindhoven

U heeft een prachtige parket liggen, maar naar verloop van tijd wordt de houten vloer minder mooi door krassen en andere beschadigingen. Door uw parketvloer te schuren en vervolgens te lakken kunnen we alle beschadigingen verwijderen en de vloer een nieuwe uitstraling geven. Het parket schuren en lakken kunt u zelf doen en wij geven u een paar tips. Toch liever overlaten aan de specialist? Hemmes Vloeren helpt u graag!

Een goed begin is het halve werk

Om uw houten vloer goed te renoveren heeft u de juist spullen nodig. Voor het schuren en lakken van de houten vloer is het handig om de volgende producten bij de hand te hebben:

  • Stofmasker
  • Schuurpapier
  • Parketschuurmachine
  • Kantenschuurmachine
  • Lak
  • Lakroller

Door het schuren kan er stof vrijkomen. Verwijder daarom alle meubels en sluit alle deuren en kasten zodat het stof zich niet verder verspreidt.

Parket schuren

Voordat u het schuurpapier bevestigd aan de schuurmachine is het belangrijk om het juiste schuurpapier bij de hand te hebben. Afhankelijk van het type hout is er een ander type schuurpapier nodig. Nu kunt u beginnen met schuren. Schuur altijd in banen en haal de machine aan het einde van de baan omhoog zodat de machine zich niet vastdraait.

Voor de zijkanten raden wij aan om een kantenschuurmachine te gebruiken zodat de gehele vloer mooi egaal wordt.

Het is mogelijk om met de hand het parket te schuren, dit kost echter veel tijd en energie. Het kan echter wel heel handig zijn om kleine ruimte nauwkeurig te schuren.

Parket lakken

Na het schuren is het tijd om het parket te lakken. Kies voor de lak die het beste bij u en uw interieur past. Maak voordat u begint met lakken de vloer goed schoon. Daarna is het tijd om de lak aan te brengen met een lakroller. Breng drie lagen aan in rechte lijnen en begin zo ver mogelijk van de deur. Laat vervolgens de lak 24 uur drogen voor het mooiste resultaat.

Parket oliën

Het is ook mogelijk om uw parketvloer met een olie af te werken. Het voordeel van het afwerken van een houten vloer met een olie is dat het hout heel veel olie opneemt waardoor andere vloeistoffen en vuil niet meer opgenomen kunnen worden.

Door het oliën van de vloer beschermt u de vloer en is het gemakkelijker te onderhouden. Bovendien zorgt een mooie laklaag ervoor dat een houten vloer de houten uitstraling versterkt.

Parket schuren en lakken door Hemmes Vloeren in Eindhoven

Het schuren en lakken van uw parket vloer kunt u zelf doen. Toch raden wij aan dit door een specialist te laten uitvoeren. Goed schuren en lakken is namelijk een vak apart en eist ervaring. Onze vakmensen bij Hemmes Vloeren helpen u graag! Neem direct contact met ons op!

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.