Onze klanten waarderen ons met een 4.7

Wat is een schuurgang?

schuurgang

Een schuurgang, wat is het? Zodra u heeft besloten om uw vloer te laten schuren, heeft u al een duurzamere en goedkopere keuze gemaakt dan te kiezen voor een compleet nieuwe vloer. Goed bezig! De volgende keuze is of u dit zelf gaat doen of een professional de vloer onder handen neemt. In beide gevallen komt u de term ‘schuurgang’ tegen, het is namelijk een belangrijke term. Maar wat is het precies?

Schuurgangen

Een schuurgang is kort gezegd een laag die wordt geschuurd. Een vloer dient in veel gevallen 3 tot 4 keer geschuurd te worden. Elke ronde schuren noemt men een schuurgang. 

De eerste schuurgang

Met de eerste schuurgang wordt de oude afwerklaag verwijderd. Denk daarbij aan een olie of lak waarmee de vloer bewerkt is. Op deze manier maken we het oppervlak egaler. De eerste schuurgang schuren we met een bandschuurmachine met een grove korrel. We starten in het midden en voor de zijkanten gebruiken we een kantenmachine met dezelfde korrel op het schuurpapier.

De tweede schuurgang

Voor de tweede schuurgang gebruiken we een fijnere korrel. Daarbij werken we op dezelfde manier, van het midden uit en vervolgens de kanten. Dit herhalen we voor de derde schuurbeurt als dat nodig is tot een zeer fijne korrel ervoor zorgt dat we geen schuursporen meer zien. Het wegwerken van de schuursporen is belangrijk, als die wel zichtbaar zijn kan dit namelijk zichtbaar blijven door accent-/kleurverschil na het lakken.

Wanneer de hoeken geschuurd zijn, vul dan de oneffenheden op voor een vlakke uitstraling. Doe dit voor de laatste schuurgang.  

De laatste schuurgang

De laatste schuurgang is gericht op het polijsten en fijn schuren van de vloer. Dit geeft een lak-klaar resultaat. Normaal gesproken was 100 de eindkorrel maar met de techniek van nu kan dit wel tot een korrel van 180 gaan om nog minder zichtbare oneffenheden te zien.

Hemmes vloeren is de schuurexpert in Brabant

Laat de experts van Hemmes Vloeren uw vloer schuren. Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn! Voor elke situatie biedt Hemmes Vloeren een goede oplossing. Een houten vloer schuren is in de meeste gevallen binnen een dag klaar, in tegenstelling tot het laten leggen van een nieuwe vloer wat vaak meerde dagen in beslag neemt. Nog een extra reden dus om uw houten vloer te laten schuren in plaats van een nieuwe vloer te laten leggen!

Geniet tijdelijk van onze winteraanbieding!

Uw vloer laten schuren? Maak tijdelijk gebruik van onze winteraanbieding. Wij schuren voor €5,- per schuurgang per M2!

De koffie staat klaar..

Kom langs in onze showroom!

Bij Hemmes Vloeren kunt u terecht voor vloeren in elke prijsklasse. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.