Op zoek naar een PVC vloer in Eindhoven? PVC vloeren zijn erg populair tegenwoordig. PVC (polyvinylchloride) is een vloer gemaakt van kunststof dat vele voordelen biedt. Met een PVC vloer haal je een onderhoudsvriendelijke, vochtbestendige en kwalitatief sterke vloer in huis. Hemmes vloeren helpt u graag bij het uitzoeken van de juiste PVC vloer in Eindhoven.

Wat is een PVC vloer?

PVC is een houtvrije vloer dat bestaat uit verschillende PVC lagen. Door de ontwikkelingen in PVC vloeren is het uiterlijk de afgelopen jaren sterk verbeterd en doet het niet onder voor echte houten vloeren.

PVC vloeren zijn zeer geschikt voor intensief gebruik of voor projectmatige toepassingen omdat PVC vloeren heel slijtvast zijn. De slijtlaag is 0,3 tot 0,55 mm dik en heeft een sterke PU laag. Deze PU laag zorgt voor een beschermende laag en geeft de vloer een mooie matte uitstraling. Tevens zorgt de PU laag ervoor dat er geen onderhoud gepleegd hoeft te worden. Schoonmaken met lauw water en eventueel een speciale PVC reiniger is al voldoende.

Verschillende typen PVC vloeren

PVC vloeren zijn onder te verdelen in 3 systemen.

  • PVC klik (voor zwevende vloeren)
  • Dryback (wordt verlijmd aan de ondervloer)
  • HDF klik (vergelijkbare opbouw zoals laminaat)

Voordelen PVC vloeren

Jarenlange ervaring

Een PVC vloer is zeer sterk en gaat langer mee dan laminaat of vinylvloeren. Door de slijtlaag zullen er bovendien nauwelijks beschadigingen ontstaan.

Strak tegen de muur te plaatsen

Het is mogelijk om een PVC vloer strak tegen de muur te leggen. Zo heeft u geen platte plinten of afdeklijsten nodig voor de afwerking van uw vloer.

Vochtbestendig

PVC vloeren kunnen in vochtige ruimtes worden gelegd zoals de badkamer of washok. Een PVC vloer bestaat uit kunststof en kan prima in contact komen met water. In tegenstelling tot houten vloeren die bol gaan staan.

Gemakkelijk te onderhouden

Het is zeer gemakkelijk om een PVC vloer te onderhouden. Door regelmatig te stofzuigen of te dweilen zonder reinigingsmiddel houdt u uw vloer al mooi.

Geluiddempend

Voor een tussenwoning of een appartement is een PVC vloer ideaal. Deze vloer is namelijk geluiddempend en maakt bijna geen geluid wanneer er overheen gelopen wordt.

Geschikt voor vloerverwarming 

Eén van de unieke eigenschappen van een PVC vloer is dat het gemakkelijk warmte doorlaat. Hierdoor kan de warmte van een vloerverwarming eenvoudig de woning opwarmen.

Makkelijk te vervangen

Mochten er toch beschadigingen zijn ontstaan dan is het mogelijk om de plank met beschadigingen te vervangen. Zo hoeft u niet uw hele vloer te vervangen bij schade.

Hemmes vloeren Eindhoven

Hemmes vloeren in Eindhoven heeft een uitgebreid assortiment waar u terecht kan voor PVC vloeren in elke prijsklasse. Kom daarom langs in onze showroom om de vloer in het echt te bekijken. We voorzien u graag van een deskundig en passend advies.

Neem contact op!